ua en ru

У НАЗК розповіли, яка партія у 2017 отримала найбільше внесків

У НАЗК розповіли, яка партія у 2017 отримала найбільше внесків Фото: Наталя Корчак (kmu.gov.ua)

Найбільший внесок отримала партія "Батьківщина"

У НАЗК розповіли, яка політична партія отримала найбільше внесків від фізичних та юридичних осіб на фінансування статутної діяльності. Про це повідомляє прес-служба Національного агентства з запобігання корупції (НАЗК).

"Відповідно до аналізу звітів політичних партій про майно, доходи, витрати та зобов’язання фінансового характеру за 2017 рік, серед парламентських партій найбільше внесків від фізичних та юридичних осіб, отриманих на фінансування статутної діяльності, має Всеукраїнське об’єднання "Батьківщина". Політична партія отримала на свою підтримку у минулому році більше 9,2 млн грн, з яких 7,2 млн грн - це внески від фізичних осіб, 2 млн грн - пожертви від юридичних осіб", - зазначила член НАЗК Наталія Корчак.

При цьому "Опозиційний блок" отримав на підтримку більше 6,6 млн грн, "Блок Петра Порошенка "Солідарність" - 4,1 млн грн, на рахунки об’єднання "Самопоміч" надійшло більше 1,9 млн грн, Радикальна партія Олега Ляшка отримала внесків на загальну суму 1,1 млн грн, "Народний фронт" був профінансований виключно фізичними особами на загальну суму 5 966 гривень.

Нагадаємо, у квітні НАЗК розподілило кошти з державного бюджету на фінансування шести парламентських політичних партій у другому кварталі 2018 року.