ua en ru

НАЗК проведе повну перевірку е-декларацій ще 5 місцевих чиновників

НАЗК проведе повну перевірку е-декларацій ще 5 місцевих чиновників Фото: НАЗК

Перевірка зазначених декларацій триватиме 60 календарних днів

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) на своєму засіданні прийняло рішення про проведення повної перевірки електронних декларацій ще 5 осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Так, проведення перевірок розпочинається за інформацією, отриманою від фізичних та юридичних осіб, державних органів, у листах, зверненнях чи скаргах, з повідомлень ЗМІ, у яких були наведені факти про можливе відображення у декларації недостовірних відомостей, які стосувались конкретного суб’єкта декларування та містили фактичні дані або твердження, що можуть бути перевірені.

Зокрема, агентство проведе перевірку е-декларацій заступниці начальника Волноваського районного відділу Державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Донецькій області Наталії Вороніної (за 2015 та 2016 роки); депутата Олександрівської селищної ради Донецької області Петра Гончарова (за 2016 рік); першого заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів Уманської міськради Черкаської області Сергія Клочка (за 2016 рік).

Також НАЗК перевірить е-декларації помічника-консультанта народного депутата Миколи Петренка (за 2016 рік) та депутата Дмитрівської сільської ради Татарбунарського району Одеської області Івана Стоянова (за 2016 рік).

Вказано, що перевірка зазначених декларацій триватиме 60 календарних днів та буде розпочата наступного дня за днем прийняття відповідного рішення.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду черговий протокол про адміністративне правопорушення, складений на народного депутата України Геннадія Бобова.