ua en ru

НАЗК направило в суд протокол про приховані доходи нардепа

НАЗК направило в суд протокол про приховані доходи нардепа Фото: НАЗК (з відкритих джерел)

Геннадій Бобов не повідомив про отримані дивіденди на 2,1 млн гривень

Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду черговий протокол про адміністративне правопорушення, складений на народного депутата України Геннадія Бобова. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому на сайті НАЗК.

Наголошується, що протокол був складений у зв'язку з тим, що депутат не повідомив про суттєві зміни в майновому стані, які виникли внаслідок доходу нарахованого 27 грудня 2016 ТОВ "Сільськогосподарське підприємство "Калиновий край" у вигляді дивідендів на суму 2,1 млн гривень.

Відповідне порушення передбачено частиною другою статті 172-6 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

"Частина друга статті 52 Закону України "Про запобігання корупції" визначає, що у разі істотної зміни в майновому стані суб'єкта декларування, а саме отримання ним доходу, придбання ним майна на суму, що перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених для працездатних осіб на 1 січня відповідного року, зазначений суб'єкт в 10-денний термін з моменту отримання доходу або придбання майна зобов'язаний письмово повідомити про це НАЗК шляхом заповнення відповідної електронної форми через власний персональний е-кабінет в системі Єдиного державного реєстра декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування", - нагадали в НАЗК

Нагадаємо, НАЗК перевірить дані декларації Ляшко щодо виграшу в лотереї.