ua en ru

НАЗК попереджає про відповідальність за порушення фінансової звітності партій

НАЗК попереджає про відповідальність за порушення фінансової звітності партій Фото: Наталія Корчак

Політичні партії повинні подати звіти до 9 листопада

Національне агентство з питань запобігання корупції заявило про відповідальність за порушення фінансової звітності партій. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Зазначається, що голови політичних партій повинні подати в НАЗК звіти партій про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за третій квартал 2016 до 9 листопада.

"У відповідності з законодавством за порушення встановленого порядку або термінів подання звітів політичних партій, подання завідомо недостовірних відомостей у звітах політичних партій, порушення порядку надання або отримання внесків, порушення порядку надання або отримання державного фінансування статутної діяльності політичних партій передбачена адміністративна і кримінальна відповідальність", - йдеться в повідомленні

За порушення подачі звітів партіями передбачається штраф від трьохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

НАPК закликає керівників політичних партій суворо дотримуватися строків та порядку подання звітів, а також порядку отримання внесків на підтримку політичних партій.

НАПК

Фото: НАPК попереджає про відповідальність за порушення фінансової звітності партій

Нагадаємо, раніше в Національному агентстві з попередження корупції рассказали скільки чиновників подали електронні декларації.