ua en ru

НАЗК підозрює Денисову у пов'язаному з корупцією порушенні

НАЗК підозрює Денисову у пов'язаному з корупцією порушенні Фото: Людмила Денисова (facebook.com/denisovamlsp)

Денисову просять пояснити голосування за порядок денний Ради 15 березня

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) просить уповноваженого Верховної ради з прав людини Людмилу Денисову надати пояснення з приводу пов'язаного з корупцією правопорушення. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАЗК.

Зокрема, НАЗК встановило, що Денисова на посаді нардепа 15 березня 2018 року вчинила дії в умовах реального конфлікту інтересів, які полягали у голосуванні на пленарному засіданні Верховної ради щодо порядку денного про призначення її на посаду омбудсмена. Таким чином, Денисова порушила вимоги щодо запобігання і врегулювання конфлікту інтересів.

"Своїми діями Людмила Денисова вчинила правопорушення, пов'язане з корупцією, відповідальність за яке передбачена частинами першою і другою статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення. У зв'язку з цим Людмила Денисова запрошена в Національне агентство 25 квітня 2018 протягом дня з 09:00 до 17:00", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 15 березня 2018 року Денисова була призначена уповноваженим Ради з прав людини. За відповідне рішення проголосували 280 депутатів.