ua en ru

НАЗК підтримує скасування декларування громадських активістів

НАЗК підтримує скасування декларування громадських активістів ФОТО: НАПК (РбК-Україна)

Грошові кошти, майно та технічну допомогу можуть звільнити від декларування

Національне агентство з протидії корупції (НАЗК) підтримує скасування норми, що зобов'язує громадських активістів подавати декларацію. Про це, як повідомляє прес-служба агентства, заявила глава НАЗК Наталія Корчак під час зустрічі з членами Європейської комісії за демократію через право і головою Департаменту демократизації Офісу ОБСЄ.

Зокрема, згідно з її заявою, агентство підтримає законопроект, яким з кола суб'єктів декларування виключаються громадські активісти.

"Національне агентство підтримує запропоновані зміни про скасування обов'язку подавати декларацію громадських активістів, осіб, що отримують грошові кошти, майно в рамках реалізації в Україні програм або проектів технічної або іншої, в тому числі безповоротної допомоги у сфері запобігання і протидії корупції", - зауважила Корчак.

Також вона нагадала, що Національне агентство на своєму засіданні схвалило висновок до проекту закону ще в серпні минулого року, але з певними зауваженнями до окремих його норм, які не відносяться до звітності громадських організацій. За словами Корчак, НАЗК більше зацікавлене в тому, щоб питання подання декларацій громадськими активістами було чітко конкретизовано і вирішено якомога швидше.

"Враховуючи, що черговий етап подання електронних декларацій триватиме до 1 квітня поточного року, сподіваємося, що народні депутати підтримають ці законодавчі зміни", - резюмувала Корчак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко попросив Верховну Раду розглянути законопроекти про звільнення громадських активістів від електронного декларування.