ua en ru

У НАЗК схвалили правила перевірки декларацій та моніторингу способу життя

У НАЗК схвалили правила перевірки декларацій та моніторингу способу життя Фото: Руслан Радецький

Нові порядки мають бути зареєстровані в Мінюсті

Національне агентство з питань запобігання корупції схвалило нову редакцію проектів Порядку проведення контролю та повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, та порядку здійснення моніторингу способу життя суб’єктів декларування, доопрацьованих з урахуванням зауважень Міністерства юстиції України, експертів та громадськості. Рішення прийнято одноголосно, передає прес-служба НАЗК.

"Ми вже відпрацювали нові проекти Порядків перевірки декларацій та моніторингу способу життя. Є вимоги суспільства та громадськості, які ми врахували. Національне агентство повинно отримати можливість розпочати повну перевірку декларацій, тому ми зацікавлені у якнайшвидшій реєстрації Порядків у Міністерстві юстиції”, - підкреслив заступник голови НАЗК Руслан Радецький.

Зокрема, у порядку проведення контролю та повної перевірки декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, враховано зауваження Мінюсту в частині визначення термінів проведення перевірки, про колегіальний розгляд та прийняття рішень членами агентства щодо протоколів про адміністративні правопорушення, матеріалів повної перевірки про встановлені порушення, приписів та передачі їх до відповідних державних органів тощо.

Також порядком визначено черговість проведення повної перевірки декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, суб’єктів декларування.

Нагадаємо, раніше Радецький анонсував, що до Мінюсту будуть направлені проекти порядку проведення повної перевірки електронних декларацій чиновників.