ua en ru

НАЗК направить проекти порядку повної перевірки е-декларацій на розгляд Мін'юсту

НАЗК направить проекти порядку повної перевірки е-декларацій на розгляд Мін'юсту Фото: Руслан Радецький

Міністерство вже схвалило методологію оцінки корупційних ризиків, розроблену НАЗК

До Міністерства юстиції будуть спрямовані проекти порядку проведення повної перевірки електронних декларацій посадовців. Про це сьогодні під час брифінгу заявив виконуючий обов'язки голови Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) Руслан Радецький, передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми прийшли до висновку, що перевірка починається за наявності підстав для проведення перевірки та уповноважений член НАЗК протягом 10 днів визначає початок проведення перевірки, якщо для цього, звичайно, є підстави", - заявив Радецький.

За його словами, за наявності підстав, буде перевірятися інформація, яка надходить до НАЗК від ЗМІ, органів державної влади, а також публікується у мережі Інтернет.

Перевірки повинні проводитися протягом 180 днів з дня виявлення підстав, у разі необхідності, їх термін може продовжуватися ще на 180 днів, - зазначив Радецький.

"Відповідні проекти порядків перевірок будуть направлені до Міністерства юстиції після сьогоднішнього обговорення з громадськістю та експертами", - повідомили у НАЗК.

Нагадаємо, раніше Мін'юст зареєстрував методологію оцінки корупційних ризиків, подану НАЗК.