ua en ru

НАЗК назвало кількість декларацій чиновників, у яких виявлено недостовірні відомості

НАЗК назвало кількість декларацій чиновників, у яких виявлено недостовірні відомості Фото: НАЗК

Восьма частина декларацій чиновників містить недостовірні відомості

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) назвало кількість декларацій чиновників, у яких виявлено недостовірні відомості. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"За результатами 113 завершених повних перевірок НАЗК в кожній 14-ій декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, виявила ознаки декларування недостовірної інформації", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, зараз обґрунтовані висновки з 7-ми декларацій, в яких виявлено можливі ознаки злочину, передбаченого статтею 366-1 КК направлені в правоохоронні органи.

Зазначається, що стаття стосується подання суб'єктом декларування завідомо недостовірних відомостей у декларації щодо майна або іншого об'єкта декларування, що має вартість, настає у разі, якщо такі відомості відмінні від достовірних на суму понад 250 прожиткових мінімумів для працездатних осіб.

Так, висновки про виявлення можливих ознак пов'язаного з корупцією правопорушення затверджені та направлені НАЗК по 6 чиновниках (7 декларацій).

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що першому заступнику керівника апарату - керуючого справами Верховної Ради України Петру Бондарю НАЗК внесло припис про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону.