ua en ru

НАЗК направила до суду протоколи щодо посадовця Маріупольської міськради

НАЗК направила до суду протоколи щодо посадовця Маріупольської міськради Фото: НАЗК

У посадовця був наявний приватний інтерес у працевлаштуванні на роботу рідної сестри

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до суду протоколи про адміністративні правопорушення стосовно начальника відділу - головного бухгалтера відділу бухгалтерського обліку та планування Департаменту соціального захисту населення Маріупольської міської ради Ірини Коробки. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Вона допустила виникнення реального конфлікту інтересів під час здійснення повноважень в якості голови комісії з проведення відбору кандидатів на заміщення вакантних посад в управлінні соціального захисту населення центрального району Маріупольської міської ради", - сказано у повідомленні.

Вказано, що у посадовця був наявний приватний інтерес, обумовлений зацікавленістю у результатах проведення конкурсу, а саме у працевлаштуванні на роботу рідної сестри. Так, чиновниця брала участь у роботі комісії і прийнятті рішень без самостійного публічного повідомлення про конфлікт інтересів під час засідання.

"Порушила вимоги частини першої статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме - неповідомлення у встановленому законом випадках та порядку про наявність у неї реального конфлікту інтересів і частини другої статті 172-7 вчинення дій або прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів", - сказано у повідомленні.

Нагадаємо, Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило в суд адміністративні протоколи стосовно депутата Нетішинської міської ради Марії Самохіної.