ua en ru

НАЗК направило до суду протоколи щодо депутатів Святогірської міської ради

НАЗК направило до суду протоколи щодо депутатів Святогірської міської ради Фото: НАЗК

Національне агентство встановило, що депутати самостійно публічно не оголосили про наявність у них приватного інтересу

Національне агентство з питань запобігання корупції прийняло рішення щодо направлення до суду протоколів про адміністративні правопорушення стосовно депутатів Святогірської міської ради Тетяни Божко і Дмитра Климовича. Про це повідомляє прес-служба НАЗК на своїй сторінці у соцмережі Facebook.

"Національне агентство встановило, що депутати самостійно публічно не оголосили про наявність в них приватного інтересу і, відповідно, реального конфлікту інтересів у їх діях під час розгляду питання, а також вчинили дії в умовах реального конфлікту інтересів. Цим порушили вимоги частини першої статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення та частини другої статті 172-7", - сказано у повідомленні.

НАЗК: до суду направлено протоколи щодо депутатів Святогірської міської ради Національне агентство з питань запобігання...

Опубліковано Національне агентство з питань запобігання корупції - НАЗК 25 жовтня 2017 р.

Зазначається, що вказані депутати мали наявний приватний інтерес. Зокрема, йдеться про встановлення надбавок у розмірі 50% посадового окладу з урахуванням надбавок за ранг та вислугу років, щомісячної премії та матеріальної допомоги для вирішення соціально-побутових питань та допомоги для оздоровлення при наданні щорічної відпустки у розмірі середньомісячної заробітної плати працівникам Святогірської міськради ради. Зважаючи на особисту вигоду, депутати брали участь в голосуванні з цього питання.

Нагадаємо, раніше Національне агентство з питань запобігання корупції прийняло рішення про повну перевірку електронних декларацій ще 11 чиновників, у тому числі лідера фракції "Народний фронт" Максима Бурбака і нардепа Максима Полякова.