ua en ru

НАЗК направило до суду протоколи стосовно депутата сільради Київської області

НАЗК направило до суду протоколи стосовно депутата сільради Київської області Фото: НАПК (з відкритих джерел)

Дупутат допустив виникнення реального конфлікту інтересів

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до суду протоколи про адміністративні правопорушення стосовно депутата Панфильскої сільської ради Тараса Тарасенко. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Так, нацагентство встановило, що Тарасенко допустив виникнення реального конфлікту інтересів, не повідомивши про це відповідний орган, чим порушив вимоги частини першої статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення (неповідомлення особою в установлених законом випадках і порядку про наявність у нього реального конфлікту інтересів).

Повідомляється, що під час засідання сільської ради він не повідомив про наявність реального конфлікту інтересів та взяв участь у голосуванні про надання дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для передачі її в приватну власність.

Нагадаємо, 30 жовтня НАЗК на своєму засіданні ухвалив рішення про внесення припису про порушення вимог законодавства щодо етичної поведінки, запобігання і врегулювання конфлікту інтересів, інших порушень закону виконуючому обов'язки президента держпідприємства "Антонов" Олександру Кривоконю, внесено припис щодо віце-президента ДП.