ua en ru

НАЗК направило до суду протоколи на колишнього в.о. директора держпідприємства

НАЗК направило до суду протоколи на колишнього в.о. директора держпідприємства Фото: НАЗК (РБК-Україна)

Посадовець виписав премії собі та своїй дружині, стверджують у НАЗК

Національне агентство України з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до суду протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності головного інженера державного спеціалізованого підприємства "Київський державний міжобласний спеціальний комбінат" Леоніда Фурмана. Про це повідомила прес-служба НАЗК в Facebook.

На час порушення закону він виконував обов'язки директора цього підприємства, заявили в агентстві. НАЗК стверджує, що Фурман здійснив правопорушення, яке передбачене ч. 1 та 2 статті 172-7 (порушення вимог щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

"Фурман видав накази, якими встановлював премії, зокрема, собі та близькій особі - своїй дружині, чим порушив вимоги частини першої статті 28 Закону України "Про запобігання корупції", - заявили в НАЗК.

При цьому посадовець не повідомив відповідальних осіб про наявність у нього реального конфлікту інтересів, підкреслили в агентстві.

Нагадаємо, раніше НАЗК склало і направило до суду протоколи про притягнення до адміністративної відповідальності депутата Березанської міської ради Київської області Володимира Луценка за адміністративні правопорушення.