ua en ru

НАЗК перевірить дані декларації Ляшка щодо виграшу в лотереї

НАЗК перевірить дані декларації Ляшка щодо виграшу в лотереї Фото: Олег Ляшко (rada.gov.ua)

У разі виявлення порушень агентством будуть вжиті заходи відповідно до чинного законодавства

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) перевірить надане суб’єктом декларування - депутатом Верховної Ради України Олегом Ляшко - повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Враховуючи суспільний резонанс щодо суб’єкта декларування - народного депутата України Олега Ляшка, відповідно до Закону, Національне агентство зазначає, що здійснить відповідну перевірку наданого суб’єктом декларування повідомлення про суттєві зміни в майновому стані. У разі виявлення порушень Національним агентством будуть вжиті заходи відповідно до чинного законодавства", - сказано у повідомленні.

НАЗК зазначає, що під суттєвою зміною у майновому стані суб’єкта декларування розуміється отримання ним одноразового доходу або придбання майна на суму, яка перевищує 50 прожиткових мінімумів, встановлених на 1 січня року, у якому подається повідомлення.

Нагадаємо, лідер фракції Радикальної партії України Олег Ляшко виграв в лотерею 571 тисячу гривень. Про це стало відомо з його декларації, в яку нардеп вніс ці дані. Згідно з оприлюдненою 24 жовтня політиком інформацією, він тричі виграв в лотерею "Українська національна лотерея". Сума виграшів становить 283 560, 153 485 і 134 000 гривень, що в сумі становить 571 045 гривень.