ua en ru

НАПК направило в суд справу про конфлікт інтересів депутата Криворізької міськради

НАПК направило в суд справу про конфлікт інтересів депутата Криворізької міськради Фото: Національне агентство з запобіганню корупції

Протоколи складені за порушення вимог Закону України "Про запобігання корупції"

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАПК) направило до суду протоколи про адміністративні правопорушення стосовно депутата Криворізької міської ради VII скликання Віктора Присяжнюка. Про це повідомляє прес-служба НАПК.

Повідомляється, що протоколи складені за порушення вимог Закону України "Про запобігання корупції" щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів.

"При розгляді питання "Про надання дозволу на розробку проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок" та "Про затвердження проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Криворіжсталі, 9г, реєстрації права комунальної власності на неї та надання її в оренду для розміщення будівлі магазину продовольчих та непродовольчих товарів" депутат публічно, на сесії, не оголосив про наявність у нього з цього питання приватного інтересу та взяв участь у голосуванні за це рішення", - йдеться в повідомленні.

Таким чином, дії депутата суперечать обов'язку недопущення виникнення конфлікту інтересів, що є порушенням вимог, встановлених Законами України "Про запобігання корупції", "Про місцеве самоврядування в Україні".

"Зазначені протоколи в установленому порядку направлені в суд. Вони передбачені ч. 1 і 2 ч. ст. 172-7 "Порушення вимог законодавства щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів" Кодексу України про адміністративні правопорушення", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національне агентство з питань запобігання корупції для державних органів погодило 4 антикорупційні програми для державних органів.