ua en ru

Про масові напади на жінок у новорічну ніч заявили ще 3 країни ЄС

Про масові напади на жінок у новорічну ніч заявили ще 3 країни ЄС Фото: поліція в Німеччині

Як повідомлялося, у німецькому місті Кельн близько 90 жінок звернулися в правоохоронні органи із заявами про сексуальні домаганнях у новорічну ніч

Напади на жінок у новорічну ніч сталися не тільки в Кельні (Німеччина). В Австрії, Швейцарії та Фінляндії поліція теж повідомляє про масові напади на жінок, подібні до тих, що сталися у новорічну ніч у західнонімецькому місті, передає DW з посиланням на західні ЗМІ.

Так, згідно із повідомленням агентства dpa з посиланням на поліцію Цюриха, у цьому швейцарському місті близько 25 жінок, які відвідали вуличні новорічні святкування, стали жертвами пограбувань.

"Шестеро із них заявили також про сексуальні домагання з боку темношкірих чоловіків. Кілька схожих випадків розслідує також поліція австрійського Зальцбурга. Речниця місцевої поліції вважає, що заявити про ці злочини жінок підштовхнули новини про масові напади у німецьких містах, передусім, в Кельні", - зазначає видання.

Відомо також, що схожі безчинства відбулися у низці інших німецьких міст - Гамбурзі, Штутгарті, Франкфурті-на-Майні.

Також західні ЗМІ повідомляють про групове зґвалтування тієї ночі двох дівчат-підлітків у місті Вайль-ам-Райн, що у землі Баден-Вюртемберг, у якому підозрюють групу молодих сирійців. Інформації про те, чи є вони шукачами притулку, агентство не має.

Окрім того, як повідомляє агентство AFP, фінська поліція також заявила про незвичайно високий рівень сексуальних домагань в Гельсінкі у новорічну ніч.

"Такого типу домагань не було під час попередніх новорічних святкувань або інших схожих заходів. Це абсолютно нове явище для Гельсінкі", - заявив заступник голови місцевої поліції Ілкка Коскімакі.

Зокрема, на залізничному вокзалі фінської столиці, де у новорічну ніч зібралася тисяча шукачів притулку, переважно з Іраку, зареєстровано три випадки сексуальних нападів.

Варто зазначити, що у кількох фінських містах, де були відкриті центри прийому біженців, уже з'явилися вуличні патрулі, які ставлять собі за мету захист місцевого населення від "ісламських інфільтрантів", проте уряд країни засуджує цю ініціативу.

Дружинні групи пов'язують із неонацистськими рухами.

Як повідомлялося раніше, близько 90 жінок звернулися в правоохоронні органи із заявами про сексуальні домагання, які у новорічну ніч відбулися на площі перед головним залізничним вокзалом Кельна і прилеглих вулицях. У місті був скликаний кризовий штаб по з'ясуванню всіх обставин події.

Поліція Німеччини повідомляла про трьох затриманих, яких підозрюють у нападах.

Пізніше стало відомо, що в Кельні впізнали 16 підозрюваних у нападі на жінок.

В свою чергу канцлер Німеччини Ангела Меркель засудила масові напади на жінок у новорічну ніч в Кельні і зажадала притягнути винних до відповідальності.