ua en ru

Напад на журналістів в Укрексімбанку: "Схеми" опублікували відео конфлікту

Напад на журналістів в Укрексімбанку: "Схеми" опублікували відео конфлікту Фото: на журналістів "Схем" напали в Укрексімбанку (facebook.com/Ukrexim)

Журналісти програми "Схеми" опублікували відео, на якому зафіксований конфлікт під час запису інтерв'ю з главою Укрексімбанку Євгеном Мецгером. Журналісти заявляють, що співробітники банку стерли відеозаписи з носіїв, але їх вдалося відновити.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відеозапис "Схем".

На відео можна побачити, що конфлікт виник після того, як журналіст "Схем" поставив Мецгеру незручне питання. Після цього Мецгер попросив припинити запис інтерв'ю та вимкнути камеру.

Коли журналісти відмовилися вимикати камери, співробітники банку почали силою намагатися забрати обладнання, щоб стерти записи. В результаті камери забрали, що також зафіксовано на відео.

Що кажуть в Укрексімбанку

Зазначимо, що до цього прес-служба Укрексімбанку виступила з офіційною заявою. Банк зі свого боку заявив, що журналісти нібито почали ставити неузгодженні питання, після чого розмова перейшла у формат "офрекордс", тобто неофіційно.

"Журналісту було запропоновано підготувати перелік питань, інформація щодо яких може бути надана банком з дотриманням вимог чинного законодавства України, та надіслати його до банку з метою підготовки розгорнутих відповідей на такі питання. Після цього журналіст з оператором без будь-якого перешкоджання залишили приміщення банку (з усією записуючою та освітлювальною технікою)", - заявили в банку.

Пізніше свою позицію щодо ситуації в офіційній заяві висловила наглядова рада Укрексімбанку. У наглядовій раді зазначили, що стурбовані інцидентом та вже почали перевірку обставин.

"Вживаємо всіх заходів щодо всебічної та об’єктивної оцінки ситуації та дій банку та шляхів вирішення ситуації. Наглядова рада беззаперечно підтримує незалежність засобів масової інформації та надалі сприятиме впровадженню політики медійної відкритості Банку з дотриманням найвищих етичних стандартів", - йдеться в заяві.