ua en ru

Напад РФ на Грузію був прологом війни проти України, - Порошенко

Напад РФ на Грузію був прологом війни проти України, - Порошенко Фото: Порошенко назвав напад РФ на Грузію був "репетицією" Донбасу

Президент заявив, що Україна ніколи не визнає правлячих режимів Абхазії та Південної Осетії

Напад Росії на Грузію в 2008 році був прологом військових дій, які відбуваються сьогодні на Донбасі. Про це написав президент України Петро Порошенко на своїй сторінці в Facebook.

"Те, що вісім років тому бачили лише самі прозорливі, сьогодні очевидно всім: напад Росії на Грузію був прологом Вітчизняної війни проти України. Політика умиротворення агресора збанкрутувала ще в 2008 році. Більш того, вона тільки розпалила апетити Кремля. Тоді спільними зусиллями трансатлантичне співтовариство ще могло локалізувати хижого ведмедя в його берлозі. Це був повчальний урок історії, який вчасно не засвоєний", - написав Порошенко.


Глава держави підкреслив, що випробування, які випали на долю Грузії в 2008 році і України сьогодні, тільки посилили взаємну дружбу між українським і грузинським народами.

Порошенко заявив, що Україна ніколи не визнає "російських маріонеткових режимів", які перебувають зараз у владі в Абхазії і Південній Осетії і запевнив, що Україна "щиро і послідовно" підтримує територіальну цілісність Грузії.

Нагадаємо, прем'єр Грузії Квірікашвілі закликав Абхазію до примирення.