ua en ru

Напад на готель в Малі: загинули двоє українців, - МЗС

Напад на готель в Малі: загинули двоє українців, - МЗС Фото: напад на готель в Малі

Вони були співробітниками місії ООН в Малі

Міністерство закордонних справ України заявило, що в результаті нападу на готель "Біблос" в Малі загинуло два громадянина України. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"За офіційними даними місії ООН в Малі (МІНУСМА), в результаті терористичного нападу на готель "Byblos" в р. Севарэ (Малі) загинули п'ять співробітників МІНУСМА, у тому числі двоє громадян України. Зараз ведеться слідство і з'ясування обставин їх загибелі. Тіла загиблих перебувають в одному з моргів р. Бамако", - відзначили в МЗС.

У відомстві підкреслили, що українська сторона тісно співпрацює зі штаб-квартирою ООН у Нью-Йорку та місією ООН в Малі в контексті консульського супроводу та забезпечення репатріації загиблих громадян України на Батьківщину.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що серед загиблих в результаті нападу на готель в Малі був один українець.

Зазначимо, спецпідрозділи поліції взяли штурмом захоплений 7 серпня готель "Біблос" в Малі, де озброєні люди - імовірно ісламські екстремісти - утримували заручників. Всі заручники звільнені, включаючи громадян України, Росії і співробітників місії ООН. Усередині готелю були знайдені тіла п'ятьох нападників.