ua en ru

Напад на Найєма: суд почав розгляд апеляції на запобіжний захід одного з підозрюваних

Напад на Найєма: суд почав розгляд апеляції на запобіжний захід одного з підозрюваних Фото: суд у справі про напад на Найєма (РБК-Україна)

Суд розглядає апеляцію на домашній арешт Ахмеда Саітова

Апеляційний суд Києва почав розгляд апеляційної скарги щодо обрання запобіжного заходу Ахмеду Саітову - одному з підозрюваних у справі про напад на народного депутата України від "Блоку Петра Порошенка" Мустафу Найєма, передає кореспондент РБК-Україна.

На засіданні присутні колегія з трьох суддів, прокурор та адвокат Андрій Доманський.

Адвокат Доманський наполягає на більш м'якому запобіжному заході для Ахмеда Саітова, а саме на особистому забов'язанні.

"Мій підзахисний працевлаштувався, з'являється всюди на засідання. Особисте забов'язання буде більш дієвим заходом",- сказав адвокат.

Сам Саітов в суді заявляє, що вже близько двох тижнів працює бізнес-консультантом.

Водночас прокурор по справі заявив, що Мустафі Найєму надходять погрози.

"Підозра є обгрунтованою. Прошу врахувати суд, що на момент обрання запобіжного заходу, ми заявляли про можливий незаконний вплив на потерпілого. 4 травня було зареєстровано провадження за фактом погроз Найєму, тому уже підтвердився ризик такого тиску на потерпілого", - заявив прокурор.

Зазначимо, минулого разу засідання щодо Ахмеда Саітова проходило 11 травня поточного року.

Нагадаємо, 2 травня поточного року Шевченківський районний суд Києва відправив Ахмеда Саітова під домашній арешт до 30 червня. Він підозрюється у вчиненні хуліганських дій щодо Найєма (ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України).

Напад на Найєма стався в центрі Києва ввечері 30 квітня. Група зловмисників у районі Бессарабського ринку підрізала автомобіль нардепа, після чого між учасниками ДТП сталася сварка, яка закінчилася бійкою. Правоохоронці затримали трьох учасників конфлікту (двох громадян Росії і одного киянина), ще один чоловік перебуває у Азербайджані.