ua en ru

Напад на Найєма: розгляд апеляції перенесли

Напад на Найєма: розгляд апеляції перенесли Фото: Мустафа Найєм (РБК-Украина)

Розгляд перенесли на 23 траня на 16:15

Апеляційний суд Києва відклав розгляд апеляції на ухвалу про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою нападнику на народного депутата Мустафу Наєма громадянину РФ Темербулатову Умолту на 23 траня на 16:15. Про це повідомив адвокат Андрій Доманський.

"Відкладено на 23 траня на 16:15", - розказав він.

Він зазначив, що засідання перенесли через відсутність перекладача.

Как сообщалось ранее, Шевченківський районний суд Києва в ході засідання у справі про напад на Мустафу Найєма обрав запобіжний захід для третього підозрюваного у вигляді нічного домашнього арешту до 30 червня.

Так, суд заборонив Умолту Темербулатову залишати місце його проживання з 23:00 до 6:00 протягом двох місяців. Він підозрюється в скоєнні хуліганських дій щодо Найєма (ч. 2 ст. 296 Кримінального кодексу України).

Як зазначив брат Мустафи Масі Найем у Facebook, "участь Темербулатова в інциденті була в тому, що він тримав Мустафу за руки, коли його вдарили, а також в тому, що він продовжив злочинні діяння з іншої сторони Арена-Сіті, коли мій брат намагався зупини особу, що нанесла перший удар, до прибуття поліції".

Нагадаємо, прокуратура Києва готує запит про екстрадицію затриманого в Азербайджані Магомеда-Аміна Саїтова, якого підозрюють у нападі на нардепа Мустафу Найєма.