ua en ru

Напад на Найєма: у прокуратурі підтвердили втечу до Баку четвертого нападника

Напад на Найєма: у прокуратурі підтвердили втечу до Баку четвертого нападника Фото: Мустафа Найєм (РБК-Україна)

Завадити чи перешкодити його втечі було неможливо

У Генеральній прокуратурі підтвердили інформацію про те, що один із підозрюваних у нападі на народного депутата Мустафу Найєма полетів до Баку (Азербайджан). Про це повідомила прес-секретар прокуратури Києва Надія Максимець на своїй сторінці в Facebook.

"На сьогодні вже відомо, що цей чоловік через 2:00 після сутички, а саме в 19.38 30 квітня 2018 перетнув державний кордон і літаком Київ-Баку залишив територію України", - написала Максимець.

Вона також зазначила, що завадити чи перешкодити його втечі було неможливо, оскільки "в той час на місці події працювала слідчо-оперативна група, а сам він ще не було встановлений".

Крім цього, повідомила Максимець, саме четвертий нападник завдав народному депутату удар, який завдав йому перелом щелепи".

"Окремо зауважу, що трьом затриманим за підозрою в нападі оголошено підозру у ч. 2 ст. 296 КК України, санкція якої передбачає до 4 років позбавлення волі, що є більш суворим покаранням, ніж за ч. 1 ст. 122 КК України. Судово-медична експертиза за ступенем отриманих М.Найємом травм обов'язково буде призначена та проведена, але після завершення лікування в медичному закладі", - додала вона.

Також Максимець запевнила, що це жодним чином не впливає на хід слідчих дій та встановлення всіх обставин цієї події".

У розвиток теми щодо оголошення підозри нападникам на депутата М.Найєма На час підготовки повідомлення про підозру...

Опубліковано Надеждою Максимец 1 травня 2018 р.

Нагадаємо, раніше Мустафа Найєм повідомив, що четвертий підозрюваний у нападі зник і полетів до Баку.