ua en ru

Напад на Найєма: депутат вважає "неадекватними" рішення суду для затриманих

Напад на Найєма: депутат вважає "неадекватними" рішення суду для затриманих Фото: Мустафа Найєм (РБК-Україна)

Найєм висловив нерозуміння, чому одним і тим же фігурантам справи обрали різну міру запобіжного заходу

Народний депутат Мустафа Найєм, на якого 30 квітня 2018 року напали п'ятеро чоловіків, вважає неадекватним запобіжний захід у вигляді домашнього арешту для затриманих учасників конфлікту. Про це Найєм написав на своїй сторінці в Facebook.

"Друзі, я продовжую дякувати вам за підтримку і разом з вами перебуваю в шоці від рішення суду. Вважаю неадекватним запобіжний захід у вигляді домашнього арешту", - написав депутат

На його думку, той факт, що один з учасників правопорушення вже сховався від слідства і це вже є підстави як мінімум для максимального контролю за пересуванням інших підозрюваних.

"Нагадаю, вчора двох учасників не зобов'язали навіть надіти електронні браслети, а домашній арешт передбачений для них з 23 до 6 ранку, коли люди в принципі перебувають вдома. Вдень же вони цілком можуть вільно пересуватися. І не зрозуміло, як взагалі слідство буде контролювати виконання цього запобіжного заходу", - вважає Найєм.

Також депутат висловив нерозуміння, чому одним і тим же фігурантам по одній і тій же справі обрали різну міру запобіжного заходу, враховуючи, що ступінь їх участі у правопорушенні ще не встановлена. Також він повідомив, що поки не отримав тексту рішень суду.

"Щодо п'ятого учасника нападу нічого не можу сказати, і, наскільки я розумію, у слідства про нього теж немає жодної інформації на даний момент. За те, що зроблено на даному етапі, було б правильно подякувати слідчим Шевченківського райвідділу, які в досить стислі терміни зробили свою роботу", - написав депутат.

Друзья, я продолжаю благодарить вас за поддержку и вместе с вами пребываю в шоке от решения суда. Считаю меру пресечения...

Опубліковано Mustafa Nayyem 3 травня 2018 р.

"Хороша новина тільки одна. Якщо відкласти в сторону мою щелепу, який втік хлопця, це вже якийсь результат. Якби кожного (!) охамевшего і нарванного водія пару діб потримали в ізоляторі тимчасового утримання, відправили під домашній арешт з перспективою отримати судимість, такого маразму і таких принижень в наших містах було б менше", - додав Найєм.

Нагадаємо, напад на Найєма відбулося 30 квітня в центрі Києва. В ході розслідування поліція затримала трьох учасників конфлікту, ще одному зловмиснику вдалося втекти. Пізніше прокуратура Києва оголосила підозра трьом затриманим, четвертого підозра було оголошено заочно.

У четвер, 2 травня, Шевченківський районний суд Києва в ході засідання у справі про напад на Мустафу Найєма обрав запобіжний захід для трьох підозрюваних. Так, для одного було обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту до 30 червня 2018 року.

Ще двом підозрюваним обрали нічний домашній арешт. поліція оголосила в розшук Магомеда-Аміна Саітова - одного з підозрюваних у нападі на Найєма. Саме четвертий нападник завдав народному депутату удар, внаслідок якого він отримав перелом щелепи.