ua en ru

Нам вдалося об'єднати ЄС навколо миротворчої місії на Донбасі, - Порошенко

Нам вдалося об'єднати ЄС навколо миротворчої місії на Донбасі, - Порошенко Фото: Петро Порошенко (president.gov.ua)

Порошенко заявив, що на саміті вдалося об'єднати ЄС навколо ідеї про миротворчу місію

Президент України Петро Порошенко назвав одним з головних результатів п'ятого саміту Східного партнерства - включення у підсумковій декларації саміту положень щодо європейської перспективи України. Про це йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

Порошенко зазначив, що на саміті вдалося об'єднати позиції країн Європейського союзу навколо миротворчої місії на Донбасі.

"Нам вдалося вирішити важливе питання для України - об'єднання ЄС навколо миротворчої місії на Донбасі. Ми активно просуваємо цю позицію як в Генеральній Асамблеї ООН, так і сьогодні нам вдалося включити цю позицію у фінальну резолюцію саміту", - повідомив Порошенко.

Глава держави також підкреслив, що "сьогодні було чітко продемонстровано, що Україна є самостійним гравцем, з яким рахуються європейські лідери" і зазначив, що за останні два дні він зустрічався з 15 лідерами європейських країн.

Також, відповідаючи на запитання щодо назви РФ "країною-агресором", Порошенко зазначив, що у декларації Європейської народної партії це було записано.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Порошенко відзначив погодження подальшого спільного бачення перспектив України під час саміту "Східного партнерства", яке було вперше продемонстровано під час саміту Україна-ЄС в Києві влітку 2017 року.