ua en ru

Податковий борг "Укрнафти" з початку 2016 збільшився до 12 млрд гривень

Податковий борг "Укрнафти" з початку 2016 збільшився до 12 млрд гривень Фото: ПАТ "Укрнафта"

Компанія веде активну роботу по стягненню старої дебіторської заборгованості

Податкова заборгованість ПАТ "Укрнафта" з початку року збільшилася на 2,1 млрд гривень - до 12 млрд гривень. Про це сьогодні в ході прес-конференції повідомив голова компанії Марк Роллінс, передає кореспондент РБК-Україна.

"Станом на 30 вересня 2016 року податковий борг компанії збільшився на 2,1 млрд гривень, до 12 млрд гривень через зростання дебіторської заборгованості з боку ряду партнерів компанії, а також через низькі ціни на нафту, які обмежили дохід компанії. компанія веде переговори про повернення простроченої дебіторської заборгованості", - сказав він.

Роллінс також зазначив, що компанія веде активну роботу по стягненню старої дебіторської заборгованості.

"Укнафта" в липні цього року подала ряд судових позовів з метою повернення боргу на загальну суму 7,6 млрд гривень. У вересні два позови були задоволені судами першої інстанції", - підкреслив голова ПАТ.

Очільник "Укрнафти" також повідомив, що значне зростання дебіторської заборгованості є і з боку хімпідприємства "Дніпроазот".

"Гостро стоїть питання повернення заборгованості з боку "Дніпроазоту". Ведеться діалог про реструктуризацію", - сказав Роллінс.

Голова "Укрнафти" додав, що компанія має намір змінити механізм співпраці з "Дніпроазотом".

Нагадаємо, Антимонопольний комітет перевірить заправки "Укрнафти" і групи "Приват".