ua en ru

Податкова міліція провела обшук на ВАТ "Сумихімпром".

Податкова міліція Державної податкової адміністрації в Сумській області сьогодні з 8:30 до 15:00 проводила на ВАТ "Сумихімпром" слідчі дії в рамках кримінальної справи, порушеної 28 жовтня 2009 р. за ст.191 ч.5 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим положенням). Про це повідомила прес-секретар обласної податкової міліції Наталія Шаповал, передає кореспондент РБК-Україна. За її словами, правоохоронні органи провели обшук в офісах на декількох поверхах підприємства. В результаті вилучені податкові документи і документи бухгалтерського обліку, які можуть служити доказом у порушеній кримінальній справі.

У податковій міліції не виключають, що після вивчення документів відкриються нові епізоди передбачуваних порушень закону. "Щоб попередити спроби знищення документів, їх приховування і уникнути провокацій на декількох поверхах підприємства працювали співробітники підрозділу фізичного захисту податкової міліції", - повідомила Н.Шаповал. За її словами, обшук не викликав протесту керівництва підприємства і пройшов спокійно. Зараз продовжуються слідчі дії в рамках кримінальної справи.

Голова правління ВАТ "Сумихімпром", колишній народний депутат від Партії регіонів Євген Лапін в даний момент знаходиться у відпустці. За інформацією директора по роботі з персоналом ВАТ "Сумихімпром" Григорія Лисянського, співробітники податкової міліції не пояснювали причин слідчих дій. Він також не зміг повідомити подробиць порушеної кримінальної справи: "Мене ніхто не посвячував в те, у якій кримінальній справі проводиться перевірка. Директорат підприємства ніхто не збирав, щоб розповісти про перевірку. Я цього не знаю, як і більшість моїх колег".

Г.Лисянський також повідомив, що на підприємстві є затримка з виплати заробітної плати. "Але завдяки фонду зайнятості ми виплатили зарплату за липень, серпень, вересень, жовтень і почали виплачувати за листопад - це близько 500 тис. грн від держави (ці гроші отримують близько 2 тис. працівників підприємства). Звільнених за статтею через невиплату зарплати немає. В центрі зайнятості за 11 місяців, станом на 1 грудня, за скороченням штату значилося 138 колишніх працівників "Сумихімпром". До травня цього року ми брали нових працівників, потім брали на роботу тільки електромонтерів", - повідомив Г.Лисянський. За його інформацією, зараз на ВАТ "Сумихімпром" працюють за штатним розкладом 4,8 тис. людей.