ua en ru

Податкова поліція проводить перевірки транснаціональних компаній українського АПК

Податкова поліція проводить зараз масштабну перевірку найбільших транснаціональних і публічних компаній агропромислового комплексу України. Про це заявив у четвер на прес-брифінгу заступник міністра доходів і зборів Володимир Хоменко.

За його словами, в числі таких компаній французька Louis Dreyfus, американська Bunge і німецька Alfred C.Toepfer. "Сьогодні ми проводимо активні слідчі дії, тому що вони відмовляються платити", - уточнив Хоменко.

У теж час, на думку генерального директора Української аграрної конфедерації Сергія Стоянова, такі претензії до транснаціональних і публічних компаній можуть негативно позначиться на інвестиційному кліматі країни та розвитку АПК України. "Ці компанії проходять щорічний аудит великої четвірки, експертизі якої довіряє весь світ. Тому ці перевірки ні до чого доброго для економіки країни в цілому не приведуть", - вважає він.

Нагадаємо, Володимир Хоменко займає посаду заступника міністра доходів і зборів з березня 2014 року. З 2007 по 2009 рік він працював заступником міністра внутрішніх справ, але був звільнений за підозрою в корупційних діях. Зокрема, займаючи посаду начальника головного управління МВС України в АР Крим, він був звинувачений в отриманні хабарів і контролі за компанією, яка займалася переведенням грошей у готівку. Гучним звинуваченням стало також перешкоджання з боку Хоменка боротьбі з квитковими спекуляціями на залізниці. За ці та інші численні факти незаконної діяльності він був звільнений з займаної посади.