ua en ru

Податкова міліція порушила кримінальну справу стосовно гендиректора "ТВі"

Податкова міліція Солом'янського району Києва порушила кримінальну справу проти генерального директора телерадіокомпанії "Телерадіосвіт" ("ТВі") Миколи Княжицького за підозрою в ухилянні від сплати податків, повідомляє прес-служба телеканалу "ТВі"

Зокрема, зазначається, що 12 липня 2012 р. в офісі телеканалу "ТВі" з'явилися оперуповноважені податкової міліції ДПС у Солом'янському районі м. Києва, що діють на підставі доручення ст. слідчого СУ ДПС у м. Києві Трачука, і пред'явили до виконання постанову Шевченківського районного суду м. Києві від 9 липня 2012 г. про виїмку первинних фінансово-господарських та бухгалтерських документів за 2008-2012 рр., пов'язаних з формуванням податкового кредиту ТОВ "ТРК "ТелеРадіоСвіт" - власника ліцензії на телевізійне мовлення телеканалу. "Таким чином, у телекомпанії вилучаються практично всі документи, що стосуються її фінансово-господарської діяльності за 4 роки, що повністю паралізує діяльність телеканалу", - йдеться в повідомленні телеканалу.

З пояснень оперуповноважених та наданих документів випливає, що виїмка проводиться в рамках кримінальної справи № 79-0261, порушеної стосовно керівника телеканалу Миколи Княжицького за частиною 3 статті 212 КК України (ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах).

Справу порушено за результатами податкової перевірки ТОВ "ТРК "Телерадіосвіт".

"Звертає на себе увагу та обставина, що 25 червня 2012 р. Окружним адміністративним судом м. Києва були визнані незаконними і скасовані податкові повідомлення-рішення, якими були нараховані податкові зобов'язання, несплата яких ставиться ТОВ "ТРК "ТелеРадіоСвіт" що і послужило підставою для порушення кримінальної справи", - зазначає телеканал.