ua en ru

Податкова інспекція за 7 міс. збільшила надходження до бюджету більш ніж в 2 рази - до 5,2 млрд грн

Податкова інспекція з березня по вересень поточного року збільшила надходження до бюджету більш ніж в 2 рази - до 5,2 млрд грн. Про це заявив перший заступник голови ДПА України, начальник податкової міліції Віктор Шейбут, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами В.Шейбута, це тільки за фактом незаконного відшкодування ПДВ.
"Мова йде про операцію "Бюджет". З квітня цього року ця операція вступила в силу. Ми провели перевірки більше 20 тис. підприємств високого ступеня ризику, які намагалися оформити податковий кредит та незаконно відшкодувати ПДВ з бюджету, як результат вдалося збільшити базу оподаткування з 2,5 млрд грн в березні цього року до 5,2 млрд грн у вересні поточного року. Порушено 187 кримінальних справ", - заявив він.
У 2010 р. підрозділами податкової міліції розкрито 2133 факти незаконного відшкодування ПДВ на суму 7 млрд грн.
З початку року до суду направлено кримінальних справ з приводу вчинення 2380 злочинів у сфері оподаткування, з яких 970 - за ухилення від сплати податків.
Також, за словами В.Шейбута, зросла кількість тяжких злочинів у загальному обсязі розкритих податковою міліцією злочинів. У поточному році відкрито 4276 злочинів, з них 3895 - тяжкі та особливо тяжкі. У порівнянні з відповідним періодом 2009 р., у січні-жовтні поточного року кількість таких злочинів зросла з 45,1% до 50,9%.