ua en ru

НАК "Надра України" вирішила ліквідувати ДП "Полтаванафтогазгеологія".

Наглядова рада національної акціонерної компанії "Надра України" ухвалила рішення щодо припинення діяльності дочірнього підприємства (ДП) "Полтаванафтогазгеологія" шляхом його ліквідації. Про це повідомляє прес-служба Міністерства охорони навколишнього природного середовища України. Профспілка працівників геології, геодезії та картографії погодилась з таким рішенням у зв'язку з тим, що дане підприємство останнім часом не проводить жодних пошуково-розвідувальних робіт, буріння свердловин на нафту і газ та має велику кредиторську заборгованість та заборгованість із заробітної плати.

При цьому профспілка наголошує, що звільнення працівників підприємства має проводитись у відповідності з чинним законодавством зі своєчасним та повним розрахунком по заробітній платі, в т.ч. із погашенням заборгованості. Передача об'єктів соціальної інфраструктури також має бути погоджена із профспілкою.

НАК "Надра України" була створена указом Президента України №802 від 14 травня 2000 р. для підвищення ефективності управління підприємствами галузі геології і розвідки надр.