ua en ru

У НАК заявили, що суд може зберегти принцип "бери або плати" в договорі з "Газпромом"

У НАК заявили, що суд може зберегти принцип "бери або плати" в договорі з "Газпромом" Фото: Юрій Вітренко (naftogaz.com)

У "Нафтогазі" прокоментували ситуацію з "Газпромом"

Стокгольмський арбітраж може зберегти принцип "бери або плати" в договорі між НАК "Нафтогаз України" і російським "Газпромом". Про це в ефірі "Еспресо" заявив головний комерційний директор "Нафтогазу" Юрій Вітренко.

"Єдиний неприємний для нас пункт - це "бери або плати". Рішення арбітражу полягає в тому, що всі позовні вимоги цього пункту не були задоволені. Ніяких сюрпризів з цього приводу бути не може. Вимоги "Газпрому" полягали в тому, що "Нафтогаз" повинен сплатити 43 млрд доларів по цьому пункту угоди. Що стосується інших майбутніх обсягів поставок газу принцип "бери або плати" може бути збережений в іншому вигляді", - зазначив Вітренко.

За його словами, Стокгольмський арбітраж визнав неможливість застосування принципу "бери або плати" в надмірному розмірі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" і "Газпром" проводять серію переговорів за рішенням Стокгольмського арбітражу.