ua en ru

"Нафтогаз" і "Газпром" проводять серію переговорів по рішенню Стокгольмського арбітражу

"Нафтогаз" і "Газпром" проводять серію переговорів по рішенню Стокгольмського арбітражу Фото: "Нафтогаз України"

Арбітраж зобов'язав сторони спробувати домовитися по компенсації за переплати

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" та російський "Газпром" проводять серію переговорів у відповідності з рішеннями Стокгольмського арбітражу. Про це йдеться в повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

Повідомляється, що компанії проводять переговори на виконання окремого рішення арбітражу, щоб прийти до угоди щодо змін до контракту та остаточних розрахунків між сторонами у відповідності з рішенням суду. Переговори проходять на нейтральній території.

Зазначимо, окреме рішення Стокгольмського арбітражу від 31 травня 2017 року містить принципи, за якими має бути розрахована сума ретроактивної компенсації за переплати, здійснені "Нафтогазом", а також ціна, яка має бути застосована до будь-яких обсягів газу, отриманих "Нафтогазом", але не сплачених в повному обсязі.

"Якщо в ході переговорів "Нафтогаз" і "Газпром" не прийдуть до згоди щодо нових формулювань і визначення належних до виплати сум, остаточне рішення прийме арбітраж", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Стокгольмський арбітраж рекомендує "Газпрому" і "Нафтогазу" узгодити суму претензій.