ua en ru

У "Нафтогазі" підтвердили майбутню зустріч з "Газпромом"

У "Нафтогазі" підтвердили майбутню зустріч з "Газпромом" Фото: Юрій Вітренко, головний комерційний директор групи "Нафтогаз" (naftogaz.com)

"Нафтогаз" має намір повідомити "Газпрому", що не згоден розривати контракти

НАК "Нафтогаз України" підтвердила, що згодна провести зустріч з "Газпромом", у ході якої має намір проінформувати російську компанію про те, що не погоджується розірвати контракти на поставку і транзит газу. Про це повідомила прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"Крім того, ми послали "Газпрому" вимогу про перегляд тарифу (на транзит газу територією України, - ред.). На зустрічі, зрозуміло, буде обговорюватися виконання рішень Стокгольмського арбітражу", - повідомив головний комерційний директор групи "Нафтогаз" Юрій Вітренко. У прес-службі НАКа також уточнили, що зустріч української та російської газових компаній відбудеться до кінця поточного місяця.

Нагадаємо, як раніше повідомляло РБК-Україна, "Газпром" направив НАКу повідомлення про розірвання контрактів через Стокгольмський арбітраж і запропонував дату для проведення переговорів з цього питання. Сьогодні заступник голови правління ВАТ "Газпром" Олександр Медведєв повідомив, що "Нафтогаз" нібито погодився розірвати контракти з російською стороною. Втім, цю інформацію в "Нафтогазі" спростували.

Як відомо, 28 лютого Стокгольмський арбітраж виніс рішення за "транзитним" позовом НАК проти "Газпрому", згідно з яким російський газовий монополіст повинен виплатити українській стороні 2,5 млрд доларів компенсації за недопоставлений обсяг транзитного газу. НАК раніше повідомляв, що за кожен день несплати боргу нараховується пеня у розмірі понад 0,5 млн доларів.