ua en ru

Найбільш поширені міфи про автошколи

Найбільш поширені міфи про автошколи

1.Може не пощастити з інструктором, і я не навчуся водити

Всі інструктори різні, і по-різному викладають. Немає гарантій, що та чи інша методика вам підійде, потрібно тільки пробувати. І найголовніше - якщо викладач грубить, лихословить, і від водіння з ними у вас тільки стрес - інструктора потрібно змінювати! Це нормальна практика, адже ваша мета навчиться водити, а для цього ефективну взаємодію з інструктором просто необхідно.

2. Навчання в автошколах проводиться на старих машинах

Можливо, так було раніше, але не зараз. Більшість шкіл значно оновили автопарк виходячи з сучасних потреб. Учні можуть вибрати не тільки механічну, автоматичну коробку передач або навіть електрокар, але і конкретну марку авто. При цьому доступні різні класи автомобілів, включаючи представницький.

3. Автошкола - це зайва трата грошей і можна здати на права самому

Існують люди, які вивчили іноземну мову самостійно, припускаємо вони також зможуть освоїти водіння без сторонньої допомоги. Але давайте дивитися правді в очі - більшість людей не володіють такими здібностями. Заняття в групі зобов'язують вас освоювати матеріал 3 рази в тиждень, готуватися до контрольних робіт. В цьому і є запорука успіху - регулярність дій. Крім того, сучасні автошколи проводять відкриті уроки на СТО, запрошують медичних працівників вести теми про першої медичної допомоги - все це робить процес навчання цікавим і легким і максимально результативним.

4. Чоловік/батько/дядько - навчить мене водити, можна не йти в автошколу

Скажемо відразу - погана ідея. Ви ризикуєте не тільки зіпсувати особистісні відносини, але і надовго відмовитися від водіння. Ваш родич може бути чудовим водієм, мати багаторічний досвід безаварійного водіння, але не мати таланту викладача. Ми щиро впевнені, що кожен повинен займатися своєю справою. Викладачі - не просто фахівці у своїй галузі, вони володіють здатністю донести матеріал, так щоб було зрозуміло; підбирають підхід до кожного учня, виходячи з його особливостей; можуть повторювати одну й ту ж саму інформацію десятки разів, поки ви не запам'ятаєте, і при це не раздражатся. У цьому головна відмінність інструктора водіння від водія.

5. Відразу після автошколи я зможу першокласно водити

Після проходження курсів в автошколі ви будете знати всі необхідні теоретичні аспекти і правила руху, освоїте практичні навики водіння. Але будьте готові до того, що ви не станете першокласним водієм на наступний день після складання екзамену. Для цього потрібен час і досвід. Постарайтеся не робити перерви після закінчення занять в автошколі, а відразу продовжуйте практикуватися. Свіжі знання, мало закріплені практикою, можуть забуватися. Подальші ваші результати будуть залежати тільки від вас.

6. Мій графік не дозволяє бути на заняттях в одні і ті ж дні, значить автошколу потрібно відкласти

Автошколи пропонують абсолютно різні пакети послуг. Якщо ваша завантаженість дозволяє виділити 4 години на тиждень, нехай і в різний час, на заняття, - ви сміливо можете йти в автошколу. Існують індивідуальні пакети, в яких ви самі вибираєте зручний час занять без прив'язки до групи. Немає необхідності чекати кращих часів, можна навчатися водінню вже сьогодні!

7. Навчання в автошколах однакове, виберу ту, що ближче до будинку або дешевше

Якщо ціна в автошколі явно нижче ринкової, це тривожний знак - або вас будуть просити доплачувати за кожну послугу окремо, і в результаті вийде дорожче. Або автошкола економить на якості навчання, тоді можливі і старі машини, і низькооплачувані некваліфіковані викладачі, і відсутність тренажерів, роздатковим матеріалів та інших речей, які роблять процес навчання ефективним. Коли ви вибираєте собі джинси або плаття, адже ви йдете в магазин, чиї товари вас приваблюють, і вибираєте те, що вам подобається, а не купуєте перші-ліпші джинси в найближчому кіоску? Тоді чому при виборі автошколи, ви дозволяєте волі випадку буде вирішувати чи навчання продуктивним?