ua en ru

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зросла на 2,1 млрд гривень

Заборгованість підприємств перед "Нафтогазом" зросла на 2,1 млрд гривень Фото: НАК "Нафтогаз України" (РБК-Україна)

У порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 2 млрд 71 млн гривень

Заборгованість підприємств-боржників перед НАК "Нафтогаз України" станом на 14 листопада 2017 року зросла на майже 2,1 млрд гривень, повідомляє прес-служба підприємства.

"Станом на 14 листопада 2017 року сумарна прострочена заборгованість підприємств ТКЕ, ТЕЦ та прямих промислових споживачів перед НАК "Нафтогаз України" складає близько 29,3 млрд грн. У порівнянні з минулим тижнем заборгованість збільшилась на 2 млрд 71 млн гривень (7,6%)", - зазначено у повідомленні.

Так, борг підприємств теплокомуненерго (ТКЕ) та теплоелектроцентралей (ТЕЦ) за природний газ, використаний для виробництва теплової енергії, становить близько 79% від загальної суми заборгованості, борг ТЕЦ за природний газ, використаний у виробництві електроенергії - близько 11%.

При цьому прямі промислові споживачі боргують близько 10%. ПАТ "Київенерго" заборгувало 3 млрд 798 млн гривень.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" 3 листопада цього року на своєму сайті звернувся в Антимонопольний комітет України з проханням провести дослідження ринку газу, який зможе підтвердити або спростувати висновки аналізу компанії про те, що НАК вже не займає монопольного становища на ринку газу.