ua en ru

АМКУ просить "Нафтогаз" надати докази втрати монопольного положення

АМКУ просить "Нафтогаз" надати докази втрати монопольного положення Фото: АМКУ просить у "Нафтогазу" доказів втрати монополії (РБК-Україна)

Комітет не отримував від НАК ніякого письмового звернення з цього питання

НАК "Нафтогаз України" 3 листопада цього року на своєму сайті звернувся Антимонопольний комітет України з проханням провести дослідження ринку газу, який зможе підтвердити або спростувати висновки аналізу компанії про те, що НАК вже не займає монопольного становища на ринку газу. Про це повідомляє прес-служба АМКУ.

Однак, досі комітет не отримав від компанії письмового звернення.

У зв'язку з цим, АМКУ просить "Нафтогаз" надати матеріали за результатами проведеного компанією аналізу з використанням стандартних європейських методик (SSNIP тест), які свідчать про втрату монопольного становища на ринку газу.

Антимонопольний комітет також нагадав, що в 2017 році ввів регулярний моніторинг ринків природного газу з метою визначення стану конкурентного середовища, виявлення та визначення наявних на цих ринках проблем, що перешкоджають розвитку конкуренції, а також з метою забезпечення контролю за дотриманням законодавства про захист економічної конкуренції.

За результатами проведеного дослідження Комітетом будуть вжиті заходи, передбачені законодавством.

Нагадаємо, голова Антимонопольного комітету України (АМКУ) Юрій Терентьєв заявив, що український ринок газу штучно зроблений неконкурентними.