ua en ru

В "Нафтогазі" заявили, що готові до планової перевірки НКРЕКП у лютому, але опалювальний сезон - в пріоритеті

В "Нафтогазі" заявили, що готові до планової перевірки НКРЕКП у лютому, але опалювальний сезон - в пріоритеті Фото: "Нафтогаз" (Віталій Носач, РБК-Україна)

Компанія "Нафтогаз України" зверталась до Національної комісії, що здійснює регулювання в сфері енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП), з проханням провести планову перевірку діяльності компанії після вирішення нагальних питань проходження опалювального сезону, а саме в лютому 2022 року.

Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву НАК "Нафтогаз України".

"Питання енергетичної безпеки - у фокусі уваги громадян, бізнесу, керівництва держави тощо. "Нафтогаз" докладає всіх зусиль, щоб опалювальний сезон пройшов в спокійному режимі. Тому рішення НКРЕКП щодо накладання штрафу на "Нафтогаз" виглядає щонайменше дивно", - наголосили в Департаменті з інтегрованих комунікацій "Нафтогазу".

У компанії кажуть, що готові надати НКРЕКП всі необхідні для перевірки її діяльності документи після закінчення кампанії з укладення договорів на постачання природного газу.

У компанії пояснили, що пріоритетним завданням для "Нафтогазу" є забезпечення спокійного і сталого опалювального сезону. Значна частина працівників компанії залучена до укладення договорів з бюджетними установами - закладами охорони здоров’я, школами та підприємствами теплоенергетики тощо. З кінця жовтня 2021 року Нафтогаз уклав близько 9 тисяч договорів з цими категоріями споживачів, що забезпечило їх планове входження в опалювальний сезон. Ця робота є особливо відповідальною та важливою на тлі стрімкого зростання цін на газ на світовому та українському ринках, а також пандемії COVID-19.