ua en ru

У "Нафтогазі" звинуватили Міненерго у зриві домовленостей за кредитним проектом з КНР

У "Нафтогазі" звинуватили Міненерго у зриві домовленостей за кредитним проектом з КНР Фото: "Нафтогаз Україна"

"Нафтогаз" не отримав офіційної відповіді від Міненерговугілля

Позиція Міністерства енергетики та вугільної промисловості робить неможливою роботу НАК "Нафтогаз України" в рамках кредитного проекту з Державним банком розвитку КНР. Про це йдеться в повідомленні на сайті "Нафтогаз Україна".

"Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства енергетики та вугільної промисловості від 21 липня, міністерство завершило проведення державної експертизи інвестиційного проекту НАК "Нафтогаз України" в рамках кредиту Державного банку розвитку (ДБР) КНР в сумі близько 265 млн доларів і прийняло рішення про надання негативного висновку. Це рішення робить неможливою подальшу роботу в рамках кредитного договору з ДБР КНР", - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, "Нафтогаз" не отримав офіційної відповіді від Міненерговугілля, яке розглядає подання з лютого 2017 року.

"Однак сьогодні, 1 серпня, закінчується граничний строк, встановлений ДБР КНР для подачі повного пакету документів щодо залучення фінансування для реалізації проекту модернізації бурового устаткування для нарощування видобутку газу в Україні. "Нафтогаз" поінформував представників банку щодо поточної ситуації", - йдеться в тексті повідомлення.

Крім того, "Нафтогаз" планував використовувати кредитні кошти для закупівлі 15 бурових установок та обладнання для них, а також 5 установок для капітального ремонту свердловин. Згідно з експертними розрахунками, у разі реалізації проекту додаткова видобуток українського газу досягне 45,9 млрд кубометрів протягом 15 років.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Кабінет міністрів має намір подати апеляцію на рішення Окружного адміністративного суду Києва, яким задовольнив позов НАК "Нафтогаз України" до Кабінету міністрів з вимогою визначити джерела фінансування компенсації збитків газової монополії від постачань газу населенню, релігійним організаціям і теплокомуненерго.