ua en ru

У "Нафтогазу" достатньо ресурсів для закупівель газу в Європі, - Вітренко

У "Нафтогазу" достатньо ресурсів для закупівель газу в Європі, - Вітренко Фото: Юрій Виренко, комерційний директор НАК "Нафтогаз" (uacrisis.org)

У "Нафтогазу" є відкрита лінія кредитування Міжнародного банку реконструкції та розвитку

НАК "Нафтогаз України" в даний час має достатньо ресурсів для забезпечення закупівель газу в Європі. Про це в понеділок, 5 березня, на брифінгу повідомив головний комерційний директор компанії Юрій Вітренко, передає кореспондент РБК-Україна.

"У "Нафтогазу" немає проблем з фінансовими ресурсами. У нас є відкрита лінія кредитування Міжнародного банку реконструкції та розвитку, яку ми можемо використати для закупівлі газу, наприклад, у квітні", - сказав він.

Вітренко також додав, що НАК "Нафтогаз" буде вести переговори про відновлення кредитної лінії від ЄБРР на 300 млн доларів.

"Зараз "Нафтогаз" відносно спокійно може вийти на міжнародний фінансовий ринок і, наприклад, випустити єврооблігації на певну суму", - додав головний комерційний директор компанії.

Нагадаємо, РБК-Україна повідомляло, що НАК "Нафтогаз України" ліквідує своє представництво в Російській Федерації, розташоване в Москві по вулиці Академіка Пілюгіна, 24.

Раніше НАК "Нафтогаз України" отримав інформацію від російського "Газпрому" про намір звернутися в Стокгольмський арбітраж щодо розриву контрактів на постачання і транзит газу.