ua en ru

"Нафтогаз" запевнив, що Генічеськ забезпечується виключно газом українського видобутку

"Нафтогаз" запевнив, що Генічеськ забезпечується виключно газом українського видобутку Фото: голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв

При цьому компанія звинуватила російську владу в блокуванні поставок газу з українського ПСГ

Місто Генічеськ Херсонській області забезпечується виключно газом українського видобутку. Про це повідомляє прес-служба НАК "Нафтогаз України".

"Місто Генічеськ з початку окупації АР Крим забезпечується виключно газом з родовища Стрілкове, розташованого в Херсонській області біля Арабатської стрілки... З 1 січня 2016 року окупаційна влада АР Крим протягом чотирьох діб блокувала херсонський газ, що зберігається в Глібовському підземному сховищі на території Криму. Цих обсягів газу більш ніж достатньо для забезпечення потреб міста до кінця опалювального періоду. Російський газ в Генічеськ не постачався й не постачається", - йдеться в повідомленні.

Як пояснили в НАК, Генічеськ фізично не приєднаний до інших ділянок газотранспортної мережі материкової України й постачання газу для потреб населення міста у літній період здійснюються за рахунок поточного видобутку на Стрілковому родовищі.

При цьому надлишок видобутого влітку газу, який не можуть використовувати жителі Генічеська, передається для тимчасового зберігання в Глібовське ПСГ, яке знаходиться на тимчасово окупованій території. Взимку український газ відбирається з ПСГ і направляється в Генічеськ для покриття пікових рівнів споживання.

Раніше в російських ЗМІ з'явилася інформація, що мер Генічеська звернувся до Росії з проханням про постачання газу, щоб допомогти жителям міста пережити морози, а президент РФ Володимир Путін розглянув це звернення і доручив опрацювати питання про можливість забезпечення подібних поставок.

Нагадаємо, 3 січня в Генічеську впав тиск в газопроводі, в результаті чого сотні абонентів залишилися без газу.