ua en ru

"Нафтогаз" заплатить Rothschild 3,6 млн доларів за пошук партнера для управління ГТС

"Нафтогаз" заплатить Rothschild 3,6 млн доларів за пошук партнера для управління ГТС Фото: "Нафтогаз" (РБК-Україна)

Ціна нинішньої угоди щодо ГТС вдвічі нижче очікуваної суми

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" заплатить компанії Rothschild понад 3,6 млн доларів за пошук партнера для управління газотранспортною системою (ГТС). Про це повідомляють "Наші гроші", посилаючись на інформацію в системі ProZorro.

"Нафтогаз" 8 листопада за результатами тендеру уклала угоду з компанією Rothschild S. p.A. (Італія) про інвестиційно-банківські послуги на 3,69 млн доларів, або 98 млн гривень", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, на термін до кінця 2020 року замовлені послуги, пов'язані із забезпеченням відокремлення діяльності з транспортування природного газу (анбандлинг), включаючи залучення кваліфікованого партнера до управління ГТС України.

Так, із загальної суми 1,58 млн доларів піде на консультації, рекомендації, допомога з документами, підготовку переліку потенційних партнерів, переговорів, звітів, інформаційних матеріалів і заходів.

Крім того, ще 525 тис. доларів відведено на підготовку і супровід майбутнього угоди з кваліфікованим партнером про купівлю-продаж частки оператора ГТС.

Також, у разі вдалого підписання угоди виконавець отримає 0,5% від її ціни, але не більше 1,59 млн доларів. Ціна нинішньої угоди вдвічі нижче очікуваної суми в 193,35 млн гривень.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана, що держава не зацікавлена в монопольному становищі НАК "Нафтогаз України" на газовому ринку.