ua en ru

"Нафтогаз" сплатить близько 60 млрд гривень податків за 2016 рік, - Коболєв

"Нафтогаз" сплатить близько 60 млрд гривень податків за 2016 рік, - Коболєв Фото: Андрій Коболєв пообіцяв 60 млрд гривень податків від "Нафтогазу" за 2016 рік

Надалі НАК "Нафтогаз України" має намір працювати без державних дотацій

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" сплатить до бюджету близько 60 млрд гривень податків за 2016 рік. Про це повідомив глава правління НАК Андрій Коболєв у середу, 4 грудня, в ефірі "5 каналу".

"Наш стратегічний план у тому, щоб "Нафтогаз" більше ніколи не отримував підтримки з бюджету, а навпаки платив до бюджету ті суми податків, які має сплачувати велика нафтогазова компанія. Цього року це, приміром, 60 млрд гривень", - сказав Коболєв.

З його слів, компанія після виділення газотранспортного бізнесу в окрему структуру має намір працювати без державних дотацій.

"За рахунок того, що всі ціни з квітня 2017 року повинні стати нерегульованими, тобто "Нафтогаз" буде працювати на повністю відкритому ринку, ми очікуємо, що зможемо отримувати прибуток, який, можливо, не буде таким великим, як прибуток від транзиту газу, але однаково він ("Нафтогаз", - ред.) буде прибутковим бізнесом", - додав Коболєв.

Нагадаємо, національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" підписала угоду про кредит в 500 млн доларів з боку Світового банку на закупівлю газу.