ua en ru

"Нафтогаз" закупив 1,8 млрд куб. м газу за рахунок кредиту ЄБРР

"Нафтогаз" закупив 1,8 млрд куб. м газу за рахунок кредиту ЄБРР Фото: "Нафтогаз" (РБК-Україна)

Всі 5 постачальників були відібрані в рамках процедури попереднього відбору ЄБРР

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" закупила 1,8 млрд куб. м газу у п'яти постачальників за рахунок кредиту Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР). Про це повідомляє прес-служба компанії.

"Протягом липня-вересня 2017 року НАК "Нафтогаз України" здійснив закупівлю природного газу у компаній Axpo Trading AG, CEZ as, Engie SA, RWE Supply & Trading GmbH і Uniper Global Commodities SE в рамках третього раунду використання відновлюваної кредитної лінії ЄБРР", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, загальна вартість 18 укладених договорів склала 359 млн доларів, з яких 300 млн доларів - кошти кредитної лінії та 59 млн доларів - власні кошти "Нафтогазу".

Наголошується, що всі п'ять постачальників були відібрані в рамках процедури попереднього відбору ЄБРР, яка завершилася в червні 2017 року. Середньозважена ціна контрактів в пункті поставки склала 203 долара за тис. куб. м.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Україна може недоотримати близько 150 млрд гривень рентний платежів від НАК "Нафтогаз Україна".