ua en ru

"Нафтогаз" купує російський газ по реверсу і дорожче, - нардеп

"Нафтогаз" купує російський газ по реверсу і дорожче, - нардеп Фото: Юрій Павленко

Україна купує російський газ, тільки по реверсу у посередників і дорожче, заявив народний депутат від "Опозиційного блоку" Юрій Павленко.

"Коли "Нафтогаз" повідомляє про те, що ми не купуємо російський газ, це навмисна брехня. Ми його купуємо, тільки по реверсу у посередників і дорожче. Подібна позиція – це псевдопатріотизм, який дорого обходиться українцям. Коли ми платимо по 6,5 тисяч гривень за тисячу кубометрів газу, чверть ціни – це оплата псевдопатріотизму нинішньої влади, яка не хоче купувати газ безпосередньо у "Газпрому", – заявив народний депутат.

За словами депутата, нинішня влада не думає про наслідки своєї політики для українських громадян.

"За останні шість років ціна газу для населення зросла в шість разів, хоча для такого зростання немає ніяких підстав. Треба тільки думати про людей, про те, як їм оплачувати нинішні платіжки", – додав він.

"Політика не повинна втручатися в економіку, а економіка повинна бути прагматичною. Якщо газ напряму від "Газпрому" дешевший, то треба купувати його безпосередньо у "Газпрому", а не купувати його в Європі, роблячи вигляд, що ми не торгуємо з Росією. Це конкретний приклад того, що виходить, коли до влади приходять ті, кому плювати на економіку. У владі повинні бути фахівці, які будуть робити те, що вигідно для країни і людей. Коли це станеться, людям не доведеться платити нинішні ціни за газ та опалення", – підсумував Юрій Павленко.

Нагадаємо, в Національній акціонерній компанії "Нафтогаз України" розповіли про системні зміни після відмови від російського газу. Зазначалося, що в Україні розпочато небачену за масштабами реформу газового ринку.