ua en ru

"Нафтогаз" стягує через суди борги компаній Фірташа, - Коболєв

"Нафтогаз" стягує через суди борги компаній Фірташа, - Коболєв Дмитро Фірташ

Борги ряду підприємств Ostchem бізнесмена Дмитра Фірташа перед структурами НАК "Нафтогаз України" примусово стягуються через суди. Про це повідомив голова правління компанії Андрій Коболєв в ефірі "Шустер Live".

Крім того, частина з боргів покривається газом, розповів Коболєв.

"Так склалося, що справи, передані по групі Фірташа, знайшли свій розвиток сьогодні. Сьогодні МВС відкрила кримінальну справу щодо примусового стягнення: частину ми стягнули в судах, частину ми забрали газом, решта призведе до кримінальної справи, яку було відкрито кілька днів тому, сподіваюся, вона допоможе", - сказав він.

За його словами, велика частина боргів за поставлений "Нафтогазом" підприємствам природний газ сформовані в минулі роки.

"Минула влада накопичила величезну кількість боргів. З покриття дефіциту НАК "Нафтогаз України" минулого року 2/3 - це проблеми минулих періодів, частину з них ми поступово повертаємо, справи передані в прокуратуру", - додав Коболєв.

Ostchem Holding AG - холдингова група, що об'єднує групу хімічних підприємств, які виробляють мінеральні добрива, органічні кислоти, діоксид титану, кальциновану соду, рідкий азот та інші хімічні продукти. Ostchem Holding входить до складу фінансово-промислової групи компаній Group DF Дмитра Фірташа. Група володіє компаніями і підприємствами в Східній і Центральній Європі і Центральній Азії, включаючи Україну, Естонію, Росію, Швейцарію, Італію і Таджикистан.

Нагадаємо, МВС порушило справу проти топ-менеджерів Фірташа.

За матеріалами "112 Україна".