ua en ru

"Нафтогаз" відновить газопостачання "Київенерго" після сплати боргу

"Нафтогаз" відновить газопостачання "Київенерго" після сплати боргу Фото: НАК "Нафтогаз України"

"Київенерго" є найбільшим в Україні боржником за спожитий газ

НАК "Нафтогаз України" вимагає від ПАТ "Київенерго" та Київської міської державної адміністрації (КМДА) вжити заходів щодо сплати заборгованості за спожитий природний газ для відновлення гарячого водопостачання мешканцям столиці. Про це йдеться в повідомленні прес-служби НАКу.

Як повідомляється, станом на 7 травня поточного року "Київенерго" є найбільшим в Україні боржником за спожитий газ.

"Заборгованість товариства складає 3,447 млрд грн або більше 13% від загальної заборгованості суб'єктів господарювання перед "Нафтогазом" (25,733 млрд грн). При цьому за газ, поставлений "Київенерго" для виробництва електроенергії, товариство заборгувало "Нафтогазу" 2,468 млрд грн, для виробництва теплової енергії - 0,979 млрд грн. Ця заборгованість була накопичена "Київенерго" з 2011 року, а більша її частина сформована за чотири місяці 2015 року (2,295 млрд грн) і в 2014 році (0,957 млрд грн)", - сказано в повідомленні.

При цьому в Нак відзначили, що населення, яке є найбільшим споживачем послуг централізованого опалення та гарячого водопостачання (близько 80% споживання), розраховується з "Київенерго" вчасно і практично в повному обсязі.

"Враховуючи наявність значної заборгованості, тенденцію до її збільшення і відсутність реагування на заклики "Нафтогазу" розрахуватися за спожитий газ компанія була змушена по закінченню опалювального сезону відправити газорозподільному підприємству ПАТ "Київгаз" і КМДА доручення на відключення "Київенерго" від газопостачання", - повідомили в компанії.

Нагадаємо, раніше в "Київенерго" повідомили, що в трьох районах Києва до 17 травня не буде гарячої води.