ua en ru

"Нафтогаз" розраховує на вирішення питання боргів теплогенерації до опалювального сезону

"Нафтогаз" розраховує на вирішення питання боргів теплогенерації до опалювального сезону Фото: голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв

Для цього Верховна Рада має прийняти відповідний законопроект

"Нафтогаз" сподівається на ухвалення законопроекту щодо вирішення питання заборгованості теплової генерації до початку опалювального сезону. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив голова правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв, передає кореспондент РБК-Україна.

"Найбільш проблемна категорія споживачів всім добре відома. Великий рівень заборгованості - приблизно 20 млрд гривень. Низький рівень розрахунків, накопичення штрафів та пені", - сказав він.


"Разом з представниками цього ринку, разом з міністерством регіонального розвитку ми розробили законопроект, який зараз перебуває на узгодженні Кабінету міністрів", - додав Коболєв.

За його словами, цей проект передбачає взаємозалік і списання накопичених штрафів і пені, реструктуризацію боргів на кілька найближчих років, врегулювання тарифної політики та можливості компаній для інвестування в модернізацію.

"Запропонований законопроект в тій частині, в якій пропонував "Нафтогаз", відповідає всім цим трьом завдань. Якщо Верховна Рада зможе прийняти цей законопроект в цьому році, а ми дуже сподіваємося на це, навіть, не в цьому році, а до початку наступного опалювального сезону, це дозволить нам увійти в сезон, знявши частина питань, розблокувати частина рахунків цих підприємств і почати поставки газу в нормальному режимі", - зазначив Коболєв.

Нагадаємо, раніше Коболєв заявив, що "Газпром" не підписав додаткову угоду з "Нафтогазом" про закупівлю газу в III кварталі.