ua en ru

"Нафтогаз" проведе нараду з реструктуризації податкового боргу "Укрнафти"

"Нафтогаз" проведе нараду з реструктуризації податкового боргу "Укрнафти" Фото: Андрій Коболєв і Марк Роллінз

Коболєв покликав Роллінза і Насирова на нараду з реструктуризації боргу "Укрнафти"

НАК "Нафтогаз України" 22 жовтня проведе нараду по виконанню ПАТ "Укрнафта" договору щодо реструктуризації податкового боргу. Відповідні листи, які голова правління "Нафтогазу" Андрій Коболєв направив на ім'я голови Державної фіскальної служби (ДФС) Романа Насирова та главі правління "Укрнафти" Марку Роллінзу, є в розпорядженні РБК-Україна.

"22 жовтня 2015 року о 10:30 в приміщенні Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" (кімн. 424) планується проведення наради навколо виконання ПАТ "Укрнафта" договору про реструктуризацію податкового боргу, укладеного у серпні поточного року з Державної фіскальної службою", - йдеться у листах.

Як повідомили РБК-Україна в НАКу, "Нафтогаз" вирішив скликати розширена нарада після заяви Насирова про розірвання договору про реструктуризацію боргу "Укрнафти" і можливому зриві сплати дивідендів до кінця року. У нараді візьмуть участь ДФС, Мінфін, "Укрнафта", СБУ та профільний комітет Верховної Ради України.

"Нафтогаз" проведе нараду з реструктуризації податкового боргу "Укрнафти"

Фото: Коболєв запросив Роллінза на нараду щодо боргу "Укрнафти"

"Нафтогаз" проведе нараду з реструктуризації податкового боргу "Укрнафти"

Фото: Коболєв запросив Насирова на нараду щодо боргу "Укрнафти"

Нагадаємо, ПАТ "Укрнафта" виплатила державі перші дивіденди за 2014 р. в сумі 200 млн грн. Після цього голова правління ПАТ "Укрнафта" Марк Роллінз попросив відстрочку для виплати решти суми боргу.

Переговори про відстрочення платежів "Укрнафти" в бюджет, які тривали кілька місяців, що завершилися минулого тижня. Компанія отримала розстрочку на 5 місяців, згідно з Податковим кодексом, під 36% річних. Додаткова щомісячна навантаження становитиме майже 1,8 млрд грн. На час реструктуризації активи компанії в обсязі заборгованості будуть перебувати в податковій заставі. Якщо борг не буде погашений вчасно, ГФС має право на реалізацію цієї застави.

Як зазначили в "Нафтогазі", секретар Комітету Верховної Ради України з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки Вікторія Войціцька місяць тому запросила Насирова копію цього договору та акта опису застави, але вже пройшло ГФС проігнорувала цей запит. "Нафтогаз" вчора також звернувся до Насирову, проте отримав відмову побачити акт опису застави, незважаючи на те, що НАК є основним акціонером "Укрнафти".