ua en ru

"Нафтогаз" просить правоохоронців захистити "Укргазвидобування" від політичного тиску

"Нафтогаз" просить правоохоронців захистити "Укргазвидобування" від політичного тиску Фото: "Нафтогаз" просить правоохоронців захистити "Укргазвидобування" від політичного тиску

Значно посилився тиск на компанію з боку бізнес-групи, яка намагається нав’язати невигідні та непрозорі схеми закупівель

НАК "Нафтогаз України" звертається до правоохоронних органів з проханням захистити ПАТ "Укргазвидобування" від політичного тиску з боку недобросовісних бізнесменів та їхніх лобістів у владі. Про це йдеться у повідомленні прес-служби "Нафтогазу".

Як зазначається, протягом останніх тижнів значно посилився тиск на компанію з боку бізнес-групи, яка намагається нав'язати "Укргазвидобуванню" невигідні та непрозорі схеми закупівель за участю компанії MOSTON Properties Limited.

"Нафтогаз" впроваджує політику прозорих закупівель для усіх підприємств групи. Значна частка закупівель групи "Нафтогаз" вже переведена на систему Prozorro. Зокрема, обсяг закупівель "Укргазвидобування" через Prozorro вже перевищив 1 мільярд гривень, і за цим показником компанія входить до трійки найбільш активних учасників системи", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, для закупівель критерієм відбору постачальників має бути найменша ціна за товар чи послугу, що відповідає вимогам до якості. При цьому процедури мають бути організовані належним чином, а вимоги до товарів та послуг бути достатніми та виправданими.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Нафтогаз" веде переговори про зниження ціни на газ для населення.