ua en ru

"Нафтогаз" візьме участь в переговорах з Росією та ЄС на експертному рівні

"Нафтогаз" візьме участь в переговорах з Росією та ЄС на експертному рівні Фото: "Нафтогаз України" (РБК-Україна)

Експертна зустріч у тристоронньому форматі пройде в середині вересня

Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" візьме участь у тристоронніх переговорах на рівні експертів. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі компанії.

Повідомляється, що російську сторону на переговорах представлятиме заступник міністра енергетики РФ Анатолій Яновський. Єврокомісію представить керівник відділу внутрішніх енергетичних ринків генерального директорату з енергетики ЄК Клаус-Дітер Борхардт.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що Україна, ЄС і Росія домовилися розробити дорожню карту переговорів по газу.

Зазначимо, що після липневих переговорів голова правління НАК Андрій Коболєв заявив, що "Нафтогаз" не готовий одночасно обговорювати з РФ транзитний контракт і мирову угоду.

"Ми не бачимо в цьому сенсу. Теоретично ми могли б розглянути це з якимись іншими контрагентами, але ми занадто добре знаємо "Газпром" і пам'ятаємо історію переговорів 2014 року", - заявив він, зазначивши, що через дії "Газпрому" суперечка вирішується арбітражі, оскільки сторони не змогли прийти до мирової угоди.